Belgian DMR Amateur Radio Network

BrandMeister blijft groeien

Ondanks de stilte op deze website blijft het BrandMeister HAM-DMR netwerk stevig groeien. Niet alleen internationaal, maar ook nationaal.

Internationaal

Screen Shot 2016-05-17 at 22.44.50Op internationaal gebied hebben een honderdtal Noord-Amerikaanse repeaters de overstap naar het BrandMeister-netwerk gemaakt. Daardoor is de Noord-Amerikaanse activiteit op het netwerk aanzienlijk gestegen. Daarnaast zijn er ook een tiental Engelse repeaters nu beschikbaar, en worden er quasi wekelijks in andere landen nieuwe BrandMeister servers opgesteld.

Nationaal

Nationaal zijn er stappen om in het Zuidelijke landsgedeelte het bereik te verbeteren door enkele extra repeaters. De plannen zijn concreet en men wacht enkel nog de vergunningen af.

Screen Shot 2016-05-17 at 22.50.26

Activiteit

Dit vergrote bereik in binnen- en buitenland betekent ook meer activiteit op de gespreksgroepen. Alle nieuwe internationale gespreksgroepen zijn onmiddellijk beschikbaar op elke Belgische BrandMeister repeater op slot 2, dus je kan vrij eenvoudig gaan spieken op het internationale dashboard en de Last Heard, of op Hoseline, om een QSO te volgen en indien gewenst mee te doen.

Ronde

Heb je nog het gevoel dat je in het ijle CQ zit te roepen? Op de volgende data en de volgende gespreksgroepen kan je antwoord verwachten:

 • Elke weekochtend, tussen 7 en 9 uur, gespreksgroep 2061
  Roep op, en de kans is groot dat je andere pendelaars met een DMR toestel in hun wagen kan bereiken
 • Elke woensdagavond vanaf 20u30, op ON0MLB en ON0BAF gespreksgroep 9, soms ook op gespreksgroep 2067
  De Limburgse Ronde verzamelt Limburgse HAM-DMR OM’s om de technologie wat beter onder de knie te krijgen
 • Elke zaterdagavond, vanaf 18u, gespreksgroep 91 op slot 2
  K6SUU organiseert een internationale call-in ronde, van het verre oosten tot Hawaii.
 • Elke zondagmiddag, 12u, Delftse ronde op gespreksgroep 2042 slot 2
  PD4DFT organiseert een wekelijkse ronde
3 Reacties
 1. Toffe informatie Wouter. Moet ik het dan zo begrijpen dat nu iedere BE Brandmeister repeater de buitenlandse talkgroups ook gaat ondersteunen, na het indrukken van de ptt op de gekozen talkgroup, of blijft dit verschillend afhankelijk van de keuze van de repeaterverantwoordelijke?

  73’s Thomas

  • Iedere beheerder kan bepaalde groepen toelaten of blokkeren. Normaal kan je de lijst van niet gelinkte groepen zien op de pagina van de repeater, maar een volledige lijst van toegelaten groepen per repeater is nauwelijks te doen.

   Het makkelijkste is via je computer naar http://hose.brandmeister.network/ surfen en daar een gespreksgroep kiezen, en dan met je DMR toestel op die gespreksgroep uitkomen en kijken of jouw QSO beschikbaar is op de Hoseline. Als je je callsign daar ziet verschijnen, weet je dat de gespreksgroep waarop je uitzend gelinkt is aan het wereldwijde BrandMeister netwerk.

Geef een reactie

Laatste berichten

 • Master Upgrade
  Master Upgrade
  Er zijn weer enkele belangrijke updates die moeten gebeuren, niet enkel aan de...
 • Nieuwe repeater te Aarschot
  Nieuwe repeater te Aarschot
  In Aarschot is, na wat perikelen, ON0AAR in de lucht. Deze repeater moet...
 • Master upgrade
  Master upgrade
  Deze nacht werd de Belgische master geüpdatet. Er zijn nog enkele probleempjes, zoals...

Login