Belgian DMR Amateur Radio Network

DMR voordracht in Aalter

In de sectie ALT was er op 14 november een DMR voordracht. Wim (ON4AKH) en Tom (ON3DHC) konden rekenen op een 25 tal belangstellenden die aandachtig de presentatie volgden. Er waren niet alleen nieuwelingen of toekomstige gebruikers aanwezig maar in het publiek waren er tevens stoelen bezet door oud gedienden. Onder het motto “je weet nooit genoeg erover” werd de geraffineerde technische uiteenzetting van het DMR protocol, gevolgd met aansluitende uitleg over de nieuwe dingen op het netwerk, reflectors, talkgroups en repeater koppelingen. Na een korte pauze waarbij de innerlijke mens werd gelest met suiker- of hoppe rijke dranken ging het tweede deel van start met een uiteenzetting van de toestellen op de markt door Tom (ON3DHC), tevens zaakvoerder van Tokio Group een Hytera dealer. Na de korte presentatie was er tijd voor een “rond de tafel workshop” waarbij alle toestellen beschikbaar waren voor testen, proberen en voelen. Er was eveneens de mogelijkheid om vragen te stellen over de toestellen, hoe te programmeren, de accessoires en mondelinge prijs mededelingen.
Middernacht was al voorbij toen de deur werd dichtgetrokken en iedereen huiswaarts keerde.
Kon je er niet bijzijn, dat was jammer maar je kan herkansen aanstaande vrijdag, 21 november voor de voordracht over DMR in Knokke. Onderstaand even klikken voor de details

Klik op VOORDRACHTEN om de agenda te zien van toekomstige DMR events

Wil je met jou sectie of club ook graag een voordracht organiseren, mail dan een voorstel van datum en locatie door via het contactformulier.

1 Reactie
 1. Bedankt Wim (on4akh) en Tom (on3dhc) voor de interessante voordracht over DMR.
  Bedankt sectie Aalter voor het gastvrije onthaal.
  Groeten,
  Geert ON6AG

Geef een reactie

Laatste berichten

 • Master Server Upgrade
  Master Server Upgrade
  De avond/nacht van 30 maart 2018 hebben we nog wat werken gedaan aan...
 • Master Server Upgrade
  Master Server Upgrade
  We staan op het punt om de Belgische master server te upgraden. Enige...
 • Nieuw Dashboard
  Nieuw Dashboard
  De eerste versie van het nieuwe dynamische dashboard is online. (gebruik de link...

Login