Belgian DMR Amateur Radio Network

Hytera Firmware 8 en andere toestellen

Zoals jullie konden lezen heeft Hytera een nieuwe firmware, versie 8, uitgebracht voor alle Hytera toestellen vanaf de 6-reeks (PD- en MD6xx en hoger). In die firmware zitten heel wat functies voor de nieuwe Hytera PD-985, maar ook 3 functies die de bestaande toestellen kunnen ondersteunen:

 • Send Talker Alias: het versturen van je eigen alias naar het netwerk zodat anderen je alias kunnen zien zonder dat ze je DMR ID in hun contactenlijst hebben,
 • GPS with Voice: het versturen van GPS locatiegegevens tijdens de voice stream, en
 • Power Auto Adjust: het automatisch beperken van het uitgezonden vermogen als de repeater luid en duidelijk ontvangen wordt.

Nu blijkt er met Send Talker Alias een probleem te zijn voor gebruikers van Hytera toestellen die nog niet op firmware versie 8 zijn overgeschakeld. Gebruikers van een PD3 reeks, PD5 reeks of gebruikers van een PD6 en MD6 en hoger die nog op een oudere firmware versie zitten, horen bij een QSO gestart door een toestel met firmware versie 8 continu onderbrekingen elke seconde.

Voor gebruikers van toestellen op een oudere firmware wordt daarom aangeraden om zo snel mogelijk naar firmware 8 te upgraden. Voor gebruikers van PD3’s en PD5’s is het probleem dat er momenteel geen nieuwe firmware beschikbaar is die Send Talker Alias ondersteunt. We hopen hier snel van Hytera meer nieuws te ontvangen.

Gebruikers van Tytera MD-380’s en Retevis RT3’s melden geen problemen.

In tussentijd moet je als gebruiker met firmware versie 8 en Send Talker Alias geactiveerd rekening houden dat sommige mensen je zending niet goed kunnen ontvangen.

Het is heel jammer dat dit probleem voorkomt, want de technologie werkt schitterend: je kan je contactenlijst beperken tot heel wat minder gebruikers, en gebruikers kunnen per toestel perfect zelf een aangepaste alias instellen die naar je wordt toegezonden.

We hopen dus dat Hytera snel met een nieuwe firmware voor de PD3’s en PD5’s uitkomt en alle mensen met andere Hytera toestellen zo snel mogelijk de upgrade naar firmware 8 uitvoeren. En eens je versie 8 op je toestel hebt staan, misschien wachten met Send Talker Alias te activeren tot er ook een nieuwe firmware voor je collega’s met PD3’s en PD5’s beschikbaar is.

Sowieso houden we je up to date als er nieuwe firmware voor de PD3 en PD5 gebruikers is, zodat we zo snel mogelijk van alle nieuwe functies kunnen genieten.

Geef een reactie

Laatste berichten

 • Master Upgrade
  Master Upgrade
  Er zijn weer enkele belangrijke updates die moeten gebeuren, niet enkel aan de...
 • Nieuwe repeater te Aarschot
  Nieuwe repeater te Aarschot
  In Aarschot is, na wat perikelen, ON0AAR in de lucht. Deze repeater moet...
 • Master upgrade
  Master upgrade
  Deze nacht werd de Belgische master geüpdatet. Er zijn nog enkele probleempjes, zoals...

Login