Belgian DMR Amateur Radio Network

Master Server Migratie & Nieuw (standaard) hotspot wachtwoord

De afgelopen 24u zijn we druk in de weer geweest met het migreren van onze BrandMeister Master Server. Beide servers draaien nu parrallel.

De servers:

  • BM2061 – Nieuwe server (IP = 185.18.148.55 ofwel dmr.tokiogroup.com)
  • BM2062 – Oude server (vervalt op 31/12/2016)

Zowat alle repeaters zijn inmiddels overgeschakeld. Er is echter een klein technisch probleem met een niet gedocumenteerde ‘feature’ bij Hytera repeaters.
Alle repeaters connecteren naar de domeinnaam dmr.tokiogroup.com, die doorverwees naar de oude master. Het achterliggende IP werd door de repeaters “gecached” en zo in het geheugen bewaard. Het onvoorziene gevolg hiervan was dat het aanpassen van de domeinnaam dmr.tokiogroup.com naar de nieuwe server geen gevolg had, aangezien de repeaters nog steeds het IP vast in hun geheugen hadden staan. Een herstart van alle repeaters was hier dus de oplossing.

Het is echter niet mogelijk om op afstand alle repeaters te herstarten, daarom is het mogelijk dat er tijdens de jaarwissel op (slechts 1 of 2) repeaters in België geen communicatie mogelijk is. Onze oprechte excuses voor dit ongemak, de problemen zouden hier zo snel mogelijk opgelost moeten zijn. Deze ongedocumenteerde ‘feature’ (als je het zo kan noemen) heeft ons dus onverwacht de das om gedaan.

Wat de hotspots betreft vragen we alle eigenaars nu te connecteren met server 2061 (de nieuwe server dus) via het adres dmr.tokiogroup.com.
Het oude wachtwoord (password) werd vervangen door het standaard brandmeister wachtwoord (passw0rd), dit met een nul in plaats van een letter o.
Gelieve dus ook de nodige aanpassingen te maken in jullie configuraties. Nogmaals sorry voor de late verwittiging.

Geef een reactie

Laatste berichten

Login