Belgian DMR Amateur Radio Network

“Roaming” scan lijst voor de CS700/CS750/MD380/MD390

De toestellen van Tytera en Connect Systems economisch interessante toestellen om met DMR te beginnen. Afhankelijk van het toestel kost het je nog geen 170€ nieuwprijs om aan DMR te beginnen, en tweedehands vind je ze nog goedkoper.

Ten koste van die goedkopere prijs mis je anderzijds wel wat functionaliteit. Ja, je hebt de programmeersoftware en het kleurenscherm met toetsenbord, maar deze toestellen hebben bijvoorbeeld geen roaming functie, waarbij je bij Hytera toestellen wel automatisch naar de best bereikbare repeater kan overschakelen. Het enige wat deze toestellen hebben om van repeater over te schakelen is de scan-functie, waarbij je naar keuze meerdere gespreksgroepen en meerdere repeaters kan afscannen naar verkeer.

Dick, PH0DV en Rutger, PA3CQJ hebben de functionaliteit van Roaming proberen te vertalen in een concept van een scanner lijst voor bovenstaande toestellen die geen Roaming ondersteunen.

Op http://www.ph0dv.nl/2016/08/24/roaming-scanlist-dmr-voor-de-cs700cs750md380md390/ kan je hun analyse en voorstel lezen. Bekijk of het iets kan zijn voor jou gebruik en pas je scanlijst aan zodat je bijvoorbeeld elke ochtend tussen woon- en werkplaats niet meer manueel hoeft te wisselen tussen repeater.

Bron: Hamdigitaal.nl

Geef een reactie

Laatste berichten

 • Nieuw Dashboard
  Nieuw Dashboard
  De eerste versie van het nieuwe dynamische dashboard is online. (gebruik de link...
 • Server Reboot
  Server Reboot
  Op 21/1/2018 vanaf 18:30 voeren we een aantal updates uit op onze Brandmeister...
 • DMR ID database - vervolg
  DMR ID database – vervolg
  Zoals je al eerder kon lezen, wordt een up-to-date lijst met DMR ID...

Login