Belgian DMR Amateur Radio Network

’t Is gebeurd …

Om het maar even met de woorden van Erik Van Looy te zeggen… Wij Belgen mogen fier zijn op het feit dat we in ons klein landje de kaap van 20 DMR repeaters hebben bereikt. Vandaag werden er 4 repeaterpagina’s upgedate met nieuwe info, foto’s en andere leuke weetjes over de locatie waar een repeater “thuis” tegen mag zeggen. Ik wil alle sysops van harte bedanken om oor te geven aan mijn oproep om even uniform alle gegevens en dergelijke door te mailen zodat de website wat up-to-date kon worden gemaakt. Ik kreeg deze week bovendien de vraag van Kevin (ON3EKV) wanneer we nu eindelijk eens aan de nieuwe layout gaan beginnen, en gelijk heeft hij, de melding over een nieuwe en aangepaste website die ik heb gemaakt is reeds enkele maanden oud en ik moet schuldig pleiten aan allen die erop zitten te wachten.

Verder kreeg ik het verzoek binnen van onze rekening bewaarder van de sysops groep om alle gebruikers vriendelijk op te roepen om een kleine (of grote mag ook) financiële bijdrage ter steun voor het Belgische DMR netwerk te doen. De laatste tijd zijn er veel nieuwe gebruikers bijgekomen die waarschijnlijk in de veronderstelling zijn dat het netwerk er gewoon is, een natuurfenomeen dat werkt, gebruikt kan worden, en dit zonder meer. Via deze weg wil ik graag deze mensen erop wijzen dat het hart van dit netwerk gebaseerd is op een server die in een datacenter wordt gehost en volledig op Belgische bodem werd ontwikkeld en wordt onderhouden door Wim (ON4AKH). Terwijl alle sysops hun best doen om hun repeater te voorzien van een goeie locatie met internet verbinding werken bovendien al deze sysops samen om het netwerk kwalitatief operationeel te houden. Kort gezegd, zonder netwerk en/of server en de inspanningen van alle lokale sysops is uw DMR toestel niet meer dan mooi om naar te kijken. Daarom vermeld ik graag nog eens het rekeningnummer van de Belgische sysopsgroep, U bent volledig vrij de hoogte van uw bijdrage te kiezen maar zeg nu zelf, wat is 5€ per jaar om gebruik te maken van een netwerk met nationale dekking en ruisvrije gesprekken terwijl u door het land rijd? Via de repeaterpagina’s kan u op de website van uw lokale sysops DMR boer even gaan kijken en ook hen wat steun geven want de locaties en internetverbinding zijn meestal niet kosteloos en ook die mensen kunnen een bijdrage goed gebruiken !!

BE38 3770 5119 0472

Vermeld uw call in de mededeling !

Groeten van uw webbeheerder, Tom (ON3DHC)

3 Reacties
 1. Geld over gemaakt.
  Nu maar hopen dat er rap een repeater komt die Leopoldsburg dekt, want we vallen overal buiten.

  • Is er een club in de buurt en een hoge locatie? Tis enkel kwestie van een repeater aan te kopen en te plaatsen. Er id in Belgie zeker plaats en in het netwerk ook. Groetjes en bedankt voor je reactie.

 2. Ja, de mannen van Diest hebben een locatie, zelfs 2 locaties. Maar geen geld om een repeater aan te schaffen. Ze hebben net een Yeasu fusion gekocht en opgesteld.
  Tot die tijd kan ik enkel luisteren via PI1ZLB, de enige die hard genoeg is.
  Ik krijg met 10x proberen contact met reflectoren maar verder kom ik niet.
  Ik hoop dat Genk rap omhoog mag, maar anders zie ik het slecht zitten voor de mensen in deze omgeving, want mobiel of portable is hier niets te werken.
  Met een mast van 10m boven de grond en een X300 krijg ik net PI1ZLB mee maar verder niets.
  Heb geprobeerd een repeater los te peuteren van TYT maar na maanden mailen hebben ze daar besloten er geen te doneren.

Geef een reactie

Laatste berichten

Login